Mary Poppins kommer tillbaka

Område: Centrum
Arena/Plats: Kulturmagasinet
Kategori: Teater, Dans & Film, Lovaktiviteter
Datum: Torsdag 1 aug 2019

”Lite socker i botten så går medicinen ner” var Mary Poppins metod att sprida klokhet och värme 1964. Uppföljaren är trogen andan och utseendet från då, i denna nygamla äventyrsmusikal med vackra sånger som stannar i hjärtat. Spektakulära och energiska dansnummer driver handlingen framåt. Filmen har många bugningar och paralleller till ”Mary Poppins” från 1964, vilket gör den till en äkta familjefilm för tre generationer att njuta av.

Filmen inleds på gammaldags vis med ouvertyr. Lykttändaren Jack sjunger och tar med oss till Cherry Tree Lane 17. Filmen utspelar sig på 30-talet, i den stora depressionens London där tiderna är hårda, men London ser idylliskt ut. Vi får följa de två syskonen Michael och Jane från förra filmen, som nu har hunnit bli vuxna.

Michael är änkling med tre barn som han tagit hand om själv sedan hans fru dog året innan och han kämpar på så gott han kan, men energin tryter. Som en gåva från ovan glider Mary Poppins in i hans liv igen.

Mary Poppins är den praktiskt taget helt perfekta barnsköterskan med unika magiska färdigheter. Hon kan förvandla den tråkigaste uppgift till ett oförglömligt, fantastiskt äventyr. Hon är tillbaka för att hjälpa nästa generation i Banks-familjen att hitta den glädje som saknas i deras liv. Hon tar sig an hans barn på samma lekfulla sätt som hon en gång rådde om deras pappa och plötsligt återvänder livet till hemmet. Dock verkar glädjen bli kortvarig eftersom Michael glömt att betala av på ett lån varför banken nu kräver honom på hela summan.

Ålder: Barntillåten. Svenskt tal, filmen är ca 2 timmar 10 minuter.

Regi: Rob Marshall. Medverkande: Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters mfl. Röster på svenskdubbad version: Annika Herlitz, Lucas Krüger, David Alvefjord, Linda Ulvaeus.

Välkommen till Kulturmagasinets sommarlovsfilmvisningar!

Vänligen respektera åldersgränserna.

En film kan vara:
barntillåten (Bt), från 7 år, från 11 år och från 15 år.

Filmer med 7-årsgräns kan ses av yngre barn i vuxens sällskap
Filmer med 11-årsgräns kan ses av barn från 7 år i vuxens sällskap.
Filmer med 15-årsgräns kan ses av barn från 11 år i vuxens sällskap.

Med vuxen avses en person som har fyllt 18 år.

Det är Statens Medieråd som bedömer vilken åldersgräns en film får. En film som av någon anledning inte granskats får automatiskt 15-årsgräns.

Observera att åldersgränserna inte är en vägledning för vilka filmer som passar vilken åldersgrupp. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
1 Aug
Torsdag 1 aug 2019 13:00 - 15:10 Kulturmagasinet

Kontaktinformation

Länkar

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter