LasseMajas detektivbyrå - Det första mysteriet

Område: Centrum
Arena/Plats: Kulturmagasinet
Kategori: Teater, Dans & Film, Lovaktiviteter
Datum: Onsdag 7 aug 2019

Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gången? Följ med på det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå.

Maja är ny på Vallebyskolan och har precis träffat sin skåpgranne Lasse när de två dras in i en oväntad stöldhärva. En antik bok skriven av systrarna Hamarabi försvinner från skolans aula och Maja som sågs på platsen strax innan blir misstänkt. Tillsammans med Lasse bestämmer de sig för att hitta den riktiga tjuven och därmed rentvå Majas namn.

Boken bär på en mystisk hemlighet, och plötsligt är alla på skolan misstänkta: den skumma vaktmästaren, gympaläraren med den tajta overallen, den konstiga bibliotekarien, ja till och med rektor Brynolfsson själv! Men vem är egentligen den riktiga tjuven? Och kommer LasseMajas detektivbyrå lyckas lösa sitt allra första mysterium?

Josephine Bornebusch regidebuterar med ”LasseMajas detektivbyrå - Det första mysteriet” och gör det fantastiskt bra. Filmen om hur Lasse och Maja träffades och löste sitt första mysterium är utan tvekan den bästa filmen om deckarduon hittills. Den är inte bara rolig, underhållande och bitvis rörande utan även väldigt spännande.

Barntillåten från 7 år. Svenskt tal. Filmen är ca 95 minuter.

Regi: Josephine Bornebusch. Medverkande: Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg, Jonas Karlsson, Katrin Sundberg, Tomas Norström, Lotta Tejle m fl.

Välkommen till Kulturmagasinets sommarlovsfilmvisningar!

Vänligen respektera åldersgränserna.

En film kan vara:
barntillåten (Bt), från 7 år, från 11 år och från 15 år.

Filmer med 7-årsgräns kan ses av yngre barn i vuxens sällskap
Filmer med 11-årsgräns kan ses av barn från 7 år i vuxens sällskap.
Filmer med 15-årsgräns kan ses av barn från 11 år i vuxens sällskap.

Med vuxen avses en person som har fyllt 18 år.

Det är Statens Medieråd som bedömer vilken åldersgräns en film får. En film som av någon anledning inte granskats får automatiskt 15-årsgräns.

Observera att åldersgränserna inte är en vägledning för vilka filmer som passar vilken åldersgrupp. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
7 Aug
Onsdag 7 aug 2019 13:00 - 14:35 Kulturmagasinet

Kontaktinformation

Länkar

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter