Mary och Häxans blomma

Område: Centrum
Arena/Plats: Kulturmagasinet
Kategori: Teater, Dans & Film, Lovaktiviteter
Datum: Tisdag 6 aug 2019

“Mary och häxans blomma” är ett actionfyllt färgsprakande familjeäventyr med otroliga världar och finurliga karaktärer. En innerlig historia om en ung tjej som försöker hitta sin plats i världen.

Mary är en vanlig flicka som tillbringar sommarlovets sista dagar hos en äldre släkting på landet. Uttråkad följer hon efter en katt som leder henne djupt in i skogen. Där finner hon en kvast fastvuxen i ett gammalt förvridet träd och blå lysande blommor vid trädets fot. När hon plockar en av blommorna flyger plötsligt kvasten iväg med henne och katten till en mystisk färgglad stad ovan molnen. Där hamnar Mary på Endor College, en skola för häxor.

Skolans rektor blir övertygad om att Mary är en extra kraftfull häxa och hon får börja studera för den märkliga Doktor Dee, som är mästare på förvandlingsmagi. Men Endor College är inte så bra som hon trott och Dr Dee är ingen mästare på magi. Mary måste riskera sitt liv och vara smart och modig för att ställa allt till rätta igen.

Det är den första filmen från den nya japanska filmstudion Studio Ponoc. Hiromasa Yonebayashi har tidigare regisserat ”När Marnie var där” och ”The Secret World of Arrietty”. Detta är regissören Hiromasa Yonebayashi och producenten Yoshiaki Nishimura, tidigare veteraner från Studio Ghibli, första gemensamma produktion. Det märks för Ghiblis karakteristiska lekfullhet har satt sin prägel även på detta verk. Filmen är baserad på Mary Stewarts klassiska barnbok “The Little Broomstick”.

Barntillåten från 7 år. Svenskt tal. Filmen är ca 103 minuter.

Regi: Hiromasa Yonebayashi, Giles New. Röster: Lea Heed, Josefina Hylén, Eliott Gillinger, Lars-Göran Persson, Iréne Lindh

Välkommen till Kulturmagasinets sommarlovsfilmvisningar!

Vänligen respektera åldersgränserna.

En film kan vara:
barntillåten (Bt), från 7 år, från 11 år och från 15 år.

Filmer med 7-årsgräns kan ses av yngre barn i vuxens sällskap
Filmer med 11-årsgräns kan ses av barn från 7 år i vuxens sällskap.
Filmer med 15-årsgräns kan ses av barn från 11 år i vuxens sällskap.

Med vuxen avses en person som har fyllt 18 år.

Det är Statens Medieråd som bedömer vilken åldersgräns en film får. En film som av någon anledning inte granskats får automatiskt 15-årsgräns.

Observera att åldersgränserna inte är en vägledning för vilka filmer som passar vilken åldersgrupp. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Aug
Tisdag 6 aug 2019 13:00 - 14:43 Kulturmagasinet

Kontaktinformation

Länkar

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter