AQUAMAN

Område: Centrum
Arena/Plats: Kulturmagasinet
Kategori: Teater, Dans & Film, Lovaktiviteter
Datum: Torsdag 8 aug 2019

Från DC Comics kommer här det färgsprakande actionspäckade filmäventyret ”Aquaman”. I filmen får vi följa Arthur Curry på hans livs resa - en resa som inte bara tvingar honom att möta sitt sanna jag, utan också upptäcka om han är värdig det han föddes till... en kung.

Arthur Curry är hälften människa och hälften Atlantis-bo. Men världen nedanför har aldrig gjort något för honom och därför vägrar han lägga sig i vad kungarikena under ytan sysslar med. Som arvinge till tronen dras han ändå ovilligt in i en kamp om makten där hans halvbror vill förklara krig mot människorna på land. Inget ska få stå i hans väg. Inte ens hans egen mesige halvbror Arthur.

En visuellt härlig film full av action och skön musik, men det finns även budskap inbakade om tolerans och människans smutsiga behandling av de sju haven. Ovanpå detta givetvis också myten om den sjunkna staden Atlantis.

Kul att veta är att Justice League of America, (i Sverige även känd under namnet Lagens väktare), är en amerikansk tecknad serie. I serien samarbetar ett antal av superhjältar från DC Comics. Grundarna och de första medlemmarna av Justice League var Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Martian Manhunter och Aquaman.

Barntillåten från 11 år. Engelskt tal, svensk text. Filmen är ca 143 minuter.

Regi: James Wan. Medverkande: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman.

Välkommen till Kulturmagasinets sommarlovsfilmvisningar!

Vänligen respektera åldersgränserna.

En film kan vara:
barntillåten (Bt), från 7 år, från 11 år och från 15 år.

Filmer med 7-årsgräns kan ses av yngre barn i vuxens sällskap
Filmer med 11-årsgräns kan ses av barn från 7 år i vuxens sällskap.
Filmer med 15-årsgräns kan ses av barn från 11 år i vuxens sällskap.

Med vuxen avses en person som har fyllt 18 år.

Det är Statens Medieråd som bedömer vilken åldersgräns en film får. En film som av någon anledning inte granskats får automatiskt 15-årsgräns.

Observera att åldersgränserna inte är en vägledning för vilka filmer som passar vilken åldersgrupp. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
8 Aug
Torsdag 8 aug 2019 13:00 - 15:22 Kulturmagasinet

Kontaktinformation

Länkar

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter