Chefen

Område: Centrum
Arena/Plats: Tonhallen
Kategori: Teater, Dans & Film
Datum: Måndag 9 nov 2020

Från 300 kr

Ett komiskt och mörkt kontorsdrama om våra innersta begär
På scen ser vi bland andra - Frida Hallgren

Den nyblivna mellanchefen Jenny längtar efter något omstörtande. Hon vill driva igenom storslagna visioner på det stora företaget. Men snart sugs hon in i nästintill obegripliga maktspel i den stenhårda chefshierarki som råder. Likt en blodig maffia släntrar cheferna mellan lunchrestaurangen och mötesrummen. Och ur företagets dunkla djup bubblar känslokladd, kött och tjafs upp som inte alls ryms i de mallar och system som hon ska jobba efter.

Vad den duktiga mellanchefen Jenny dessutom inte anar – är att hon själv på ett snuskigt, smutsigt sätt ska bli orsak till sin egen undergång.


– Jag har alltid intresserat mig för att undersöka makt, begär och hierarkier i mitt skrivande, säger Malin Axelsson. Jag är besatt av de teatrala dimensionerna. På en arbetsplats får vi roller att spela, och till och med manus i form av mallar och styrdokument. Hur makten tar form i språket kan jag heller inte sluta tänka på – hur ett maktsystem kan få tillsynes helt oförargliga ord och uttryck att förvandlas till skarpladdade vapen. Det är underlag till stor komedi, och den djupaste tragedi.

Malin Axelsson är dramatiker, regissör och prosaförfattare. På Sveriges Radio Drama har hon bl.a. skrivit och regisserat succé-serierna Cheferna och Kraschen. Hennes stora genombrott som teaterdramatiker var Jösses flickor – återkomsten där hon bearbetade och skrev den nya akten Stålflikkan till klassikern för Stockholms Stadsteater 2005. Som konstnärlig ledare för ung scen/öst skapade hon hyllade föreställningar

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
9 Nov
Måndag 9 nov 2020 19:00 - 21:40 Tonhallen

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)60 15 54 00

Länkar

I det närliggande området


Det finns tyvärr inget att visa i det närliggande området. Prova istället en annan kategori.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter
Build: 2020-09-23 19:01:06, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6066.cbischannel-384.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails