Quilty 25 år - jubileumskonsert

Område: Centrum
Arena/Plats: Kulturmagasinet
Kategori: Musik, Show & Konserter
Datum: Torsdag 20 sep 2018

Från 240 SEK

Irländsk folkmusik när den är som bäst!
Quilty bildades 1993 och är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Nu firar Quilty 25 år med en omfattande jubileumsturné över hela Sverige!

Med sitt fantastiska musikanteri, sin djuplodande kunskap i genren och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och hänfört sin publik på konserter, festivaler, workshops, kör- och symfoniorkester-samarbeten och inte minst genom sina tre album A Drop Of Pure, I'm Here Because I'm Here och Apples In Winter. I februari släppes jubileums-albumet Quilty 25!

På jubileumskonserten bjuder Quilty på ett medryckande program med det bästa från de gångna 25 åren blandat med nya musikaliska pärlor och tidigare icke utgivna låtar. Extra allt i musikalisk högform!

Bandmedlemmarna:
Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo och tin whistle): Dag har spelat i irländska gruppen Eitre och ingått i flera musikaliska samarbeten med bland andra Sofia Karlsson. Han har även skapat emigrantvise-projektet "Thousands are Sailing" och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Dag har dessutom ett förflutet i symfonirockbandet Tribute från Norrköping. Vid sidan om Quilty uppträder Dag regelbundet som soloartist.

Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin och sång): Gideon var under 1980-talet bandledare i ovan nämnda gruppen Tribute. Han har även turnerat med Sofia Karlsson och genomfört musikaliska projekt tillsammans med klassiske tubavirtuosen Öystein Baadsvik. Till vardags driver Gideon en egen musikskola i Oslo.

Esbjörn Hazelius (fiol, sång och gitarr): Esbjörn är känd från produktionen "Jul i Folkton", Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson och Ale Möller Band med flera. Esbjörn har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.

Staffan Lindfors (kontrabas): Till jubileumskonserten återförenas Quilty med sin tidigare bandmedlem. Även Staffan har turnerat med Sofia Karlsson, men mest känd är han som basist i folkkära orkestern Östen med Resten.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Sep
Torsdag 20 sep 2018 19:30 - 22:00 Kulturmagasinet

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 0708-602141
Kontaktperson
Dag Westling
E-post
quilty.music@telia.com
Webbsida
http://quiltymusic.com

Länkar

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikappvänligt Rökfritt  

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 20 sep 2018 19:30 - 22:00 @ Kulturmagasinet
OK

Kundservice


Boka med oss

  • • Officiella bokningssajten
  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter