Ljungandalsvägen

Adress: Borgsjöbyn, 841 97 Erikslund Visa karta

Adress: Borgsjöbyn, 841 97 Erikslund

Vill du uppleva Ljungandalens skönhet och ta del av den service vi kan erbjuda dig, väljer du att lämna stora genomfartsleden E14 för en stund och ge dig en liten upptäcksfärd längs Ljungans dalgång. Väljer du Ljungandalsvägen kommer du upptäcka undersköna platser och intressanta besöksmål.

Efter den 47 kilometer långa turistvägen hittar du mysiga badplatser, spännande fiskevatten, vidunderliga utsiktsplatser och pampiga herrgårdar. Du åker genom en genuin jordbruksbygd med betande kor och hästar på ängarna. Längs färdvägen upplever du vackra och välbevarade timmerhus från svunna tider.

Du hittar ”loppisar”, äventyrsanläggningar och vårt eget fornminne Viskans Folkets park som ligger där som en tidsmaskin speglande den tid som gått. Kyrkor, hembygdsgårdar och museer ligger där och bara väntar på besök av dig. Mittpunkten på Flataklocken och utsikten från Getberget ger dig en upplevelse utöver det vanliga med milsvida vyer över norrländska skogar, tjärnar och sjöar.

Är du fiskeintresserad kan vi lova dig ett eldorado, i synnerhet om du är ute för att fånga gädda. Här finns det krokodiler i snart alla vattendrag och en 10-kilos gädda är inte ovanligt.

Visa mer

Om denna aktivitet