Stugvandring med 3 alternativ - Vandring söder om Sundsvall

Adress: Sundsvall Visa karta

Adress: Sundsvall

Upplev den spännande naturen i Sundsvall! ”Trapperliv”, vandring, göra eld, utematlagning, polarhundar och kanske vilda djur! Det blir många aktiviteter under en vandring med övernattning i skogarna söder om Sundsvall. Om ni vill kan några polarhundar följa med som sällskap. De kan bära viss utrustning och ni får känna på deras krafter! Fågelbergsstugan och Svanängsstugan är högt belägna stugor med enkla övernattningsmöjligheter.

Fågelbergsstugan har el, Svanängsstugan är helt utan el. Utedass . Enkla övernattningar i sovsäck och på liggunderlag. Er egen utrustning: Stövlar eller vandringskängor, ryggsäck, innetofflor, regnkläder, varm tröja, vandringskläder och eventuellt ett ombyte. Mer info fås vid bokning. Ni bär er egen utrustning plus viss gemensam utrustning. Samtliga ska bära med sig minst 3 liter vatten i egna flaskor, tex 2 st 1,5 liters PET-flaskor. Tag gärna med kamera! Sovsäck, liggunderlag och helpension samt upphämtning i city för upp till 7 personer ingår.
Max 7 personer per tur.

Vi övernattar i stugor som ligger på Fågelberget och Svanängsåsen.

*Två dagars vandring med en stugövernattning i Fågelbergsstugan
Turbeskrivning Fågelberget
Dag 1 kl 13. Upphämtning. Vi börjar vår vandring från Sidsjön till Fågelberget. Vi går längs stigar och i obanad terräng. Turen anpassas till deltagarna. Vi kan gå en väg som kräver enklare klättring! Vi pausar längs vägen och fikar. När vi kommer till Fågelbergsstugan så undersöker vi den och lagar mat. Sov dags!
Dag 2. Frukost! Vandring mot Sidsjön. Några timmar med vandring, upptäckter och fika.
Vi avslutar vid lunchtid.

* Två dagars vandring med en stugövernattning i Svanängsstugan
Turbeskrivning Svanängsåsen
Dag 1 kl 11. Upphämtning. Vi börjar vår vandring från Medskogsbron och går till Svanängsåsen. Kanske är detta Sundsvalls finaste natur! Vi går längs stigar och i obanad terräng. Turen anpassas till deltagarna. Vi pausar längs vägen och lunchfikar. När vi kommer till stugan så undersöker vi den och lagar mat. Kanske blir det en kvällstur? Sov dags!
Dag 2. Frukost. Vandring och upptäckter. Rejält fikastopp. Vår vandring slutar vid Medskogsbron. Vi avslutar vid 13-15. Beror lite på när vi startar och vad vi upptäcker längs vägen. Skjuts till city.

*Tre dagars vandring med två övernattningar
Turbeskrivning
Dag 1 kl 13. Upphämtning. Vi börjar vår vandring från Sidsjön till Fågelberget. Vi går längs stigar och i obanad terräng. Turen anpassas till deltagarna. Vi kan gå en väg som kräver enklare klättring! Vi pausar längs vägen och fikar. När vi kommer till Fågelbergsstugan så undersöker vi den och lagar mat. Sovdags!
Dag 2. Frukost! Vandring mot Svanängsåsen. En hel dag med vandring, upptäckter , lunch och fika. Vid ankomst till Svanängsåsen så upptäcker vi omgivningarna och lagar mat. Kanske blir det en kvällstur?
Dag 3. Frukost. Vandring och upptäckter. Fikastopp. Vår vandring slutar vid Medskogsbron. Ni vilar ca 20 min medan jag cyklar och hämtar bilen. Vi avslutar vid lunchtid. Skjuts hem.

Show more

Om denna aktivitet