Skeppshamnsleden

Visa karta

Besök Skeppshamnsleden. En sträcka från E4 vid Torsboda och ända ut till yttersta spetsen på Åstön och havsbandet. Efter vägen kommer du att stöta på en variation av upplevelser. Alla kanske inte ligger rätt framför ögonen. Ibland får du svänga av en bit för att få den optimala upplevelsen men ibland ligger den faktisk rakt framför dina ögon.

Vi i Åstö fiskarmuseeinämnd har som uppdrag att värna om Åstöns fiskebys unika kulturarv samt att sprida information om bygden runt i kring. Medlemmarna samlar, vårdar och visar historien kring den svunna fiskekulturen i Skeppshamn och därför arrangerar vi varje år den traditionella Åstödagen.

Om ni vill stanna och njuta längre av vår fantastiska miljö och uppleva en gnutta av hur man levde förr kan ni hyra en av de små fiskestugorna som finns eller vår fina lokal som också finns ute i fiskelägret. Allt för att vi ska kunna dela med oss av den unika miljön.

Längst ut på Åstön finner du det gamla kapellet (från 1700-talet) samt en fiskemiljö bevarad från gamla tider, Skeppshamn. Det är därför leden heter så. Det är här leden slutar men det är samtidigt här allt börjar. Det är här du får horisonten som sällskap och tankar och idéer börjar flyga fritt. Här finns också ett fiskarmuseum där du kan studera hur det gick till förr när yrkesfisket gick på högvarv.

Visa mer

Om denna aktivitet